Facebook

Névnap

Ma 2018. február 25., vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

Oldalletöltés

Tartalom megtekintés találat : 1310825

Látogatók

mod_vvisit_counterMa558
mod_vvisit_counterTegnap534
mod_vvisit_counterA héten4025
mod_vvisit_counterA hónapban13779
mod_vvisit_counterÖsszesen1664702
Sonkák
Facebook
A sonka a sertés combjából készül húsáru, amely érlelését és tartósítását többféle módszerrel végzik. Némelyik fajtánál a csont is a sonka része, azaz a sonkát egészben szárítják vagy füstölik.  A hazai sonkafélék hagyományos  vagy gyors-pácolással és füstöléssel készülnek. A pácolás alapvetően sóval történik, de kiegészülhet más fűszerekkel is. A száraz pácolás során a sóval (esetleg fűszerekkel) bedörzsölik a sonkát, így érlelik, majd megmossák és füstölik. A jó minőségű sonka a húson kívül csak sót tartalmaz! Legismertebb és itthon is beszerezhető külföldi fajták: az olasz pármai, a spanyol serrano, a német feketeerdei, de szinte minden országnak van saját sonka specialitása.