Facebook

Névnap

Ma 2017. augusztus 16., szerda, Ábrahám napja van. Holnap Jácint napja lesz.

Oldalletöltés

Tartalom megtekintés találat : 1230879

Látogatók

mod_vvisit_counterMa440
mod_vvisit_counterTegnap1532
mod_vvisit_counterA héten2403
mod_vvisit_counterA hónapban9533
mod_vvisit_counterÖsszesen1545068
Spárga sonkás mozzarellával
Facebook
A spárga sonkás mozzarellával könnyű tavaszi étel, amely egyszerűen és rövid idő alatt elkészíthető. Elrontani se lehet igazán, így egy igazi tuti recept. Lehet vendégváró előétel vagy köret sült húsok, hal mellé, de friss péksüteménnyel, rizottóval akár önálló fogás is. Egy csepp Olaszország a hétköznapokban, de akár az ünnepi asztalon is..

Hozzávalók:

  • 50 dkg (fehér és zöld) spárga
  • 2 darab mozzarella golyó
  • 4 szelet (pármai) sonka
  • 6 darab zsályalevél
  • 5 dkg vaj
  • só, bors, cukor, citromlé

Elkészítés:

  1. A spárgákat pucoljuk meg, alsó részüket vágjuk le. Elegendő mennyiségű vizet tegyünk fel forrni kevés sóval, cukorral és vajjal. Ebben főzzük a fehér spárgát vastagságtól függően kb.15-20 percig, a zöld spárgát tegyük hozzá az utolsó 8-10 percre. A spárgákat öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le.
  2. A mozzarellákat vágjuk keresztben ketté, hogy szép nagy korongokat kapjunk. Minden korongot szórjunk meg őrölt borssal, tegyünk rá 1-1 zsályalevelet, és tekerjük körbe sonkával.
  3. Sütőtál aljába tegyük a spárgákat egymás mellé (esetleg váltakozva fehér és zöld spárgát), a spárgákra tegyük a sonkás mozzarellát. 250 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt olvadni kezd.
  4. A maradék vajon megpirítjuk az apróra vágott maradék zsályalevelet, hozzáadunk 1 ek citromlevet. Az ételt ezzel az ízesített olvasztott vajjal a sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Tippek:

  • spárga sonkás mozzarellával elkészíthető csak fehér vagy csak zöld spárgával is. Spárgakedvelők számára a spárga mennyisége akár növelhető is.
  • A sonka lehet bármilyen nyers sonka (pl. feketeerdő is).
  • Fenti adag köretként vagy körettel (pl. ciabatta, petrezselyemes rizottó) négy fő részére elegendő.
  • Ha a mozzarella sütés közben levet ereszt, nem gond, öntsük le tálalás előtt. A spárgákra olvadt sajttal rögtön adagolhatjuk is az ételt, fél mozzarellánként kb. 5-6 spárgát (azaz pont egy személynek megfelelő adagot) tudunk kiszedni széles lapáttal.

forrás: tutitippek.hu